Backpath Yoga bij jaapYoga

 

Ben je yoga docent en wil je ook leren hoe je de Backpath in je lessen kan gebruiken kom dan meedoen met onze cursus. Als je geen les geeft, de Backpath al een tijdje gebruikt in de lessen die je volgt, maar meer wilt weten over gebruik en techniek ben je ook welkom voor deze cursus.

momenteel geen cursus gepland

Voor yoga- en pilates docenten/liefhebbers, fysio- en manueel therapeuten en mensendieck.

 

Deze specifieke training biedt de unieke kans om tijdens jouw yoga/pilates lessen of therapie behandelingen te werken met de Backpath. De Backpath helpt met het voorkomen en verhelpen van nek-schouder-rug en bekken klachten. Vooral text-nek klachten kunnen zeer goed verhopen/voorkomen worden.

 

De Backpath is een schuimrubberen strip die tijdens yoga lessen gebruikt kan worden voor nek- schouder en rug klachten. Door de Backpath te gebruiken tijdens yoga oefeningen/houdingen kan de mobiliteit van de wervelkolom verbeteren en de schouders kunnen terugkeren naar een meer natuurlijke houding.

De Backpath oefent druk uit op plaatsen van de wervelkolom waar deze uit balans is (te hol of te rond). Door regelmatig oefeningen met de Backpath te doen zorgen we ervoor dat de wervels in een meer optimale positie komen met als gevolg dat de onderliggende spiergroepen de kans krijgen te ontspannen. Hierdoor komt de wervelkolom steeds meer in de natuurlijke houding (S-vorm).

De zgn "textneck" begint een groot probleem te worden in de samenleving. Door het hoofd te laten hangen (kijken naar het scherm van tablet of smartphone) neemt de druk op de nekwervels toe (stijve en pijnlijke nek). Bovendien gaan de schouders naar voren staan en de bovenrug begint zich te ronden. Backpath oefeningen kunnen dit proces tegengaan en klachten verhelpen.

     

 

De Backpath kan op vele manieren ingezet worden tijdens een yogales of therapeutische sessie. In onze cursus leer je met de Backpath te werken en hoe deze in te zetten voor rugpijn en stijve schouders en nek. De Backpath is het ideale hulpmiddel om je lichaam in balans te houden.

De Backpath kan helpen met verhelpen of voorkomen van nek-schouder en rugklachten.

jaapYoga gebruikt in de Backpath in de lessen in Heerhugowaard (maandagavond), in De Oever (dinsdagavond) en de lessen voor Sport Vitaal. Ben je nieuwsgierig wat de Backpath voor jou kan betekenen? Vul het contact formulier in en laat mij weten waar je een oplossing voor zoekt.

 

Karen over de Backpath:

Ik werk hele dag achter de computer en ondanks de goede werkhouding, goede afstellingen en de juiste spullen loop ik regelmatig pijn in mijn nek op.

Als ik met mijn rug en nek op de Backpath strip lig, voel ik de ondersteuning voor mijn nek wat niet alleen fijn voelt qua ondersteuning maar ook een ruimte gevoel geeft voor mijn nek.

Mijn schouderbladen vormen zich rond de Backpath strip waardoor de tegenovergestelde houding van mijn werkhouding wordt aangegaan en daardoor weer wat evenwicht komt voor mijn gewrichten maar zeker ook voor mijn spieren.

Het begin is even wennen maar ik vind het nu heerlijk ontspannend voor nek en schouders om op de strip te liggen.

Marjo over de Backpath:

Ik doe nu inmiddels 3 jaar Yoga, best wel veel geleerd, b.v. tillen vanuit je benen en niet vanuit je rug. Sinds eind augustus 2017 zit ik bij Jaap op yogales, bij Studio SanRay in Heerhugowaard. Fantastisch deze yoga, hij werkt tijdens de les ook met de Backpath. Spiergroepen worden nu verstevigd en voor het eerst van mijn leven, zo ver ik mij herinner, heb ik geen rugpijn meer, zelfs niet als ik in de tuin heb gewerkt!!!!

Voordeel, de Backpath kun je zelf pakken wanneer je denkt hem nodig te hebben. Echt heel fijn. 

Tijdens de lessen wordt er behalve met de Backpath ook goed gewerkt aan het bekkengebied, heel zinvol blijkt nu. De peesplaat is er goed van opgeknapt bij mij.

Vorige week stapte ik onvoorzichtig van een stoel af, effe geen trapje pakken, maar de stoel. Het schoot in mijn rug, dat ik te snel eraf stapte, ik hoorde het zelfs, tak. Zoveel pijn hierdoor dat ik mijn sokken niet meer aan kon krijgen, bukken ging niet meer. Meteen de Backpath gepakt en dat verlichtte al een heel stuk. Zaterdag al best normaal kunnen functioneren. Dinsdags was ik weer helemaal pijnvrij en dat in 4 dagen. Geen fysio, alleen de Backpath gebruikt en op maandag een uurtje les bij Jaap. 

Voor mij is dit het helemaal, kan het een ieder aanraden.

Het volledige verslag van Marjo vindt je hier

                

Telefoon
Facebook
Email
06 333 71 566
Jaapyoga
info@jaapyoga.nl

Contactformulier:

Aanmelden voor een les, vragen of aanvullende informatie nodig? Vul dan het contactformulier in.

Lees verder..

Gastenboek:

Uw opmerkingen kunt u kwijt in ons gastenboek! Lees ook feedback van klanten.

Lees verder..