Workshop Yoga en Running voor hardlopers (en andere sporters)

jaapYoga organiseert, onder de naam Up&Running, Yoga workshops en clinics voor hardlopers. Doel van deze workshops en clinics is jou te laten ervaren wat yoga voor je kan doen, voor, tijdens en na het hardlopen.

Waar?
We geven onze workshops op locatie bij yoga studio's, hardloopverenigingen, sportscholen, etc. Wil je deze workshop volgen bij jou in de buurt? Laat het ons dat weten en email naar: info@jaapyoga.nl

Wie?
Up&Running zijn ........ en Jaap Spaans. Wij bundelen onze praktische kennis, ervaring en creativiteit voor deze leuke en unieke workshop. Jaap en ........ hebben allebei ruime loop- en yoga-ervaring. Jaap is eigenaar van jaapYoga in Alkmaar.

Waarom?
Door yoga te beoefenen focus je niet alleen op de spieren die je vaak gebruikt met hardlopen, maar word je je ook bewuster van de andere spieren in je lichaam. In combinatie met gericht gebruik van je ademhaling blijf je beter in balans tijdens het hardlopen en herstel je sneller na je run. Ook voorkom je blessures en naarmate je meer yoga doet zal je merken dat je loopprestaties verbeteren.

Ons motto is dan ook “sta eens stil bij je hardlopen”, ofwel wees je bewust van hoe je beweegt, ademt en dat je de tijd neemt voor een warming up en cooling down.

Inhoud workshop
Voor focus, kracht en flexibiliteit doen we een pittige warm-up van Yoga en Pilates, vervolgens lopen we een ongeveer een half uur hard. Weer terug op locatie sluiten we de workshop af met een cooling down (yoga) en ontspanning. Daarna kan je bij de thee vragen stellen en feedback geven.

Inhoud clinics 

De clinics zijn kortere sessies (90 min) waarbij we wat specifieker te werk gaan met yoga oefeningen maar ook met looptechniek. De indeling is ongeveer als volgt: half uur yoga, half uur buiten met loop training en half uur yoga. Na afloop thee of koffie en tijd voor napraten en feedback.

Iedereen welkom
De workshops en clinics zijn voor iedereen toegankelijk, Yoga/Pilates ervaring is niet nodig. Juist als je net begonnen bent met hardlopen, of overweegt te beginnen ben je van harte welkom.

Heb je last van een blessure, raadpleeg dan eventueel je arts voor je je aanmeldt en meldt dit VOOR aanvang van de workshop.

Nodig
Jezelf, hardloopschoenen, handdoek, drinkfles en eventueel droge kleding. De workshop duurt  2.5 tot 3 uur en de clinic 90 minuten.

Lengte en inhoud kunnen uiteraard aangepast worden omstandigheden en/of specifieke wensen.

Programma 2019:

momenteel geen clinics gepland.

Up&Running en jaapYoga zijn ook op Facebook!

 

Hieronder een impressie van de Up&Running clinics februari-juni 2017


 

Backpath:

Informatie over Backpath Yoga en de 50 uurs cursus.

Lees verder..

Lessen en tarieven:

Hier vindt u informatie over lesdagen, lestijden en de tarieven.

Lees verder..

Contactformulier:

Aanmelden voor een les, vragen of aanvullende informatie nodig? Vul dan het contactformulier in.

Lees verder..

Gastenboek:

Uw opmerkingen kunt u kwijt in ons gastenboek! Lees ook feedback van klanten.

Lees verder..