Yogaweekend Bergen bij Blooming

 

Dit seizoen mag ik de yogaweekenden bij Blooming Bergen verzorgen. Het mooie van dit mini retraite vind ik dat je op vrijdagmiddag met een groep samenkomt, en bijna allemaal vreemden voor elkaar bent. Bij het afscheid op zondag voelt het vaak dat je echt iets als groep gedaan en bereikt heb, het is heel bijzonder als zoiets in een weekend ontstaat.

Voorafgaand aan de Yin/Restorative yogales op vrijdagmiddag nemen we dan ook eerst de tijd om kennis met elkaar te maken voor verbinding binnen de groep. Hiermee probeer ik een losse en ontspannen sfeer te creëren waarbij wederzijds begrip en respect belangrijk zijn.

Tijdens de zaterdagmiddag “Alignment les” maak ik gebruik van de Backpath. Dit is een blauwe schuimrubberen strip ter ondersteuning van de rug of schouders in een liggende houding. De Backpath kan helpen met het herstel van de natuurlijke houding van rug, nek en schouders.

De yogalessen die ik verzorg vallen onder de noemer Hatha Yoga. Hatha Yoga is de fysieke kant van yoga. Binnen de Hatha zijn er verschillende yoga vormen, zoals bv Ashtanga, Iyengar, Yin en Vinyasa.

Mijn doelstelling voor de yogalessen in het algemeen is een beter bewustzijn van het eigen lichaam te stimuleren. Dit kan helpen bij het voorkomen van blessures die ontstaan tijdens sport of andere alledaagse dingen, dit bewust zijn is een van de prettige “bijwerkingen” van yoga.

Tijdens de lessen besteed ik veel aandacht aan de opbouw van houdingen. Ik vind het belangrijk om, daar waar de deelnemer dit nodig heeft, deze aan te passen, zodat iedereen de houdingen kan doen binnen zijn of haar grenzen. Daarnaast vormen ademhaling oefeningen een terugkerend thema.

 

Ik hoop dat ik jullie nieuwsgierig gemaakt heb naar het Blooming Yoga Weekend, en dat we elkaar spoedig zullen ontmoeten.

Klik op de onderstaande link voor de data, uitgebreide info over het programma en reserveer je plek!

https://www.weareblooming.com/to-do/yoga


 

Backpath:

Informatie over Backpath Yoga en de 50 uurs cursus.

Lees verder..

Lessen en tarieven:

Hier vindt u informatie over lesdagen, lestijden en de tarieven.

Lees verder..

Contactformulier:

Aanmelden voor een les, vragen of aanvullende informatie nodig? Vul dan het contactformulier in.

Lees verder..

Gastenboek:

Uw opmerkingen kunt u kwijt in ons gastenboek! Lees ook feedback van klanten.

Lees verder..